Göbeklitepe bayramda rekor sayıda ziyaretçi ağırladı

Åžanlıurfa’da 12 bin yıllık geçmiÅŸiyle “tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe, Ramazan Bayramı tatilinde ağırladığı 60 bini aÅŸkın ziyaretçisiyle turizmcilerin 2024 yılı umutlarını artırdı.

Göbeklitepe bayramda rekor sayıda ziyaretçi ağırladı
Son Güncelleme: Whatsapp

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından 2019’un “Göbeklitepe Yılı” ilan etmesinin ardından tarihi ören yeri, binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

Aradan geçen 5 yıllık sürede 2,5 milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiği Göbeklitepe, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ise ziyaretçi rekoru kırarak 60 bini aşkın konuk ağırladı.

Şanlıurfa turizminin lokomotifi konumundaki tarihi ören yeri, bayramı tatilindeki ziyaretçi sayısıyla sektör paydaşlarının gelecek döneme dair umutlarını yeşertti.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı ve Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) GAP Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Canbek, AA muhabirine, havaların iyi gitmesi ve bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla bölge genelinde ciddi bir turizm hareketliliğinin yaşandığını söyledi.

Göbeklitepe’nin yerli yabancı herkesin uÄŸramak istediÄŸi mekanların başında geldiÄŸini vurgulayan Canbek, tarihi ören yerine olan ilginin artarak devam edeceÄŸine inandığını dile getirdi.

Dikkat çekici düzeyde turizm hareketliliÄŸinin olduÄŸunu vurgulayan Canbek, “Sezona güzel baÅŸladık, bölgemize yoÄŸun bir talep oldu. Göbeklitepe, keÅŸfinden bu yana ilk defa rekor bir taleple bu tatili geçirdi. Bu yoÄŸunluk umarım sezonumuzu güzel bir ÅŸekilde devam ettirir. Biz seyahat acenteleri bu durumdan çok memnunuz. Çünkü hem Åžanlıurfa esnafı kazanıyor, hem acentelerimiz kazanıyor. YoÄŸunluk bizi sevindiriyor, turizm paydaÅŸlarımızın esnafımızın yüzü gülüyor. 2024 yılının güzel geçeceÄŸine eminiz.” diye konuÅŸtu.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban da turizm sezonuna iyi bir başlangıç yaptıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Göbeklitepe’ye artan ilginin herkesi sevindirdiÄŸini belirten Çoban, şöyle devam etti:

“Özellikle bayramda Göbeklitepe 60 bine varan bir ziyaretçi sayısına ulaÅŸtı. Bazı günler neredeyse burada günlük 15 bine varan bir ziyaretçimiz oldu. Göbeklitepe kendi rekorunu kırdı, bu da bize 2024 yılı için çok daha umutlandırdı. Bu rekorun şöyle bir özelliÄŸi de var, halen Göbeklitepe’yi görmemiÅŸ insanlarda bile bu rekor sayesinde Göbeklitepe’ye gitmeliyim iÅŸtiyakını uyandırıyor. Turizm sezonuna hemen rekorla baÅŸlamak çok muhteÅŸem oldu. Hem Åžanlıurfa için hem Göbeklitepe için büyük bir umut. 2024 yılı için 1,5 milyon ziyaretçi hedefimiz vardı, inÅŸallah öyle görünüyor ki 2 milyona yakın bir ziyaretçi rakamıyla 2024’ü tamamlayacağız. Bu rekor bize bu umudu, bu iÅŸtiyakı verdi.”

Göbeklitepe’yi gezen Ä°talyan turist Oliver Caspar da ilk kez Türkiye’ye geldiÄŸini anlattı.

Tarihi ören yeri hakkında bilgi sahibi olduÄŸunu, bölgeyi hayranlıkla gezdiÄŸini belirten Caspar, “Çok özel bir yere geldiÄŸim için çok mutluyum. Ä°lk defa Türkiye’ye geldim. Türkiye’de de ilk kez Åžanlıurfa’yı ziyaret ediyorum.” dedi.

KahramanmaraÅŸlı Bayram Kumluca ise akrabalarıyla beraber Göbeklitepe’ye geldiÄŸini dile getirerek tarihi ören yerini çok beÄŸendiklerini kaydetti.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.