Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyerek, “Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Son Güncelleme: Whatsapp

CummhurbaÅŸkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz AHaber’de gündeme iliÅŸkin soruları cevaplandırıyor.

Yılmaz, Ä°srail’in Filistinlilere soykırım politikası ve Ä°srail-Ä°ran gerilimi ile ilgili olarak, Gazze’de ateÅŸkesin saÄŸlanması gerektiÄŸini ifade ederek, “Ä°srail-Ä°ran gerilimi Gazze’de yaÅŸananları gölgelememeli” dedi.

Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin bölgesel çatışma olmaması için mücadele verdiÄŸini kaydetti.

‘IMF’ spekülasyonlarına noktayı koyan Cevdet Yılmaz, “Kesinlikle IMF ile masaya oturulması söz konusu deÄŸil” dedi. Ekonomide yol haritasının netleÅŸtiÄŸini ifade eden Yılmaz, adımları hayata geçirdiklerini ve seçimsiz 4 yılın çok deÄŸerli olduÄŸunu söyledi.

Cevdet Yılmaz cari açığın yarı yarıya azaldığını belirtti ve “Türkiye’nin döviz ihtiyacı düştü” dedi.

Yılmaz, “Enflasyonu düşürmeye kararlıyız, geçmiÅŸte de bunu yapabilmiÅŸ bir kadroyuz. Bu bir süreç. Haziran, Temmuz ve AÄŸustos’ta enflasyon düşecek.” ifadelerini kullandı.

Fahiş fiyatlarla mücadele konusuna özel parantez açan Cevdet Yılmaz, yasal önlemlerin alınacağını ve yaptırımların caydırıcı hale geleceğini belirtti.

Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Cevdet Yılmaz, “Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar tamamlandığında toplumla paylaşılacak, 16 milyon emeklimiz var. Çalışan sayısını artırmamız lazım ki bu dengeyi gerçekleÅŸtirelim. Bu yönde de umut verici geliÅŸmeler var, istihdam artışı var.” dedi.

“Filistin davasının arkasındayız” diyen Cevdet Yılmaz, “Ä°srail’le ticareti daraltıcı çok kapsamlı kararlar aldık.” diye konuÅŸtu.

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.